Ieder jaar veranderen de premies van zorgverzekeringen. Zowel van de basisverzekering als voor de aanvullende verzekeringen. Aangezien jouw persoonlijke situatie ieder jaar anders kan zijn, kan het voordelig zijn om voor een andere zorgverzekering te kiezen. Gelukkig zijn er voldoende vergelijkingssites op het web te vinden waarbij alle zorgverzekeringen overzichtelijk vergeleken kunnen worden. Het overstappen naar een andere zorgverzekeraar kost je helemaal niets, maar kan wel veel geld besparen. Let voor het vinden van de goedkoopste zorgverzekering niet alleen op de prijs van de basispremie, maar ook op de inhoud en bijvoorbeeld het vrijwillig eigen risico. Daarnaast kan het kiezen voor een collectieve of online zorgverzekering ook een interessante keuze zijn.

Vrijwillig eigen risico verhogen voor goedkopere premie

Wanneer je in principe nooit gebruik maakt van zorg, dan kan je kiezen voor het verhogen van het vrijwillig eigen risico. Op deze manier kan je soms wel meer dan 20 euro besparen op de maandelijkse premie. Het verhogen van het vrijwillig eigen risico is wel iets om goed over na te denken. Mochten er onverwacht tot hoge zorgkosten komen, dan moet je wel het gehele bedrag zelf betalen als het uit de basisverzekering wordt vergoed. Je kan voor maximaal 500 euro vrijwillig eigen risico kiezen. Wil je niet meteen een al te hoog eigen risico in totaal hebben? Dan kan je ook je eigen risico bijvoorbeeld verhogen met 100 of 200 euro vrijwillig eigen risico. Uiteraard krijg je dan ook korting op de maandelijkse premie.

Korting door collectieve zorgverzekeringen

Door het kiezen voor een collectieve zorgverzekering via een club, vereniging of werknemersorganisatie kan je elke maand een percentage korting op de zorgpremie krijgen. Dit is mogelijk doordat een grote groep mensen de verzekering afsluit. Het is vaak niet heel erg veel korting, maar het is altijd interessant om eens te onderzoeken of jij recht hebt op een collectieve verzekering. Ook dit hoeft niet meteen te betekenen dat dit goedkoper is, blijf daarom ook deze zorgverzekeringen vergelijken.

Online zorgverzekeraar goedkoper

Veel zorgverzekeraars hebben ook een online variant van de reguliere zorgverzekering. Een online zorgverzekering is goedkoper omdat alle post, facturen en ander contact online verloopt. Op deze manier kunnen er kosten worden bespaard, en dat vertaalt zich in een lagere maandelijkse premie.