Helaas valt fysiotherapie bij de meeste zorgverzekeringen onder aanvullende verzekeringen. Waar dit vroeger nog gewoon in het basispakket zat, zien we nu steeds meer dat er en verschuiving plaatsvindt van de één naar de andere kant. Tot op zekere hoogte wordt fysiotherapie namelijk op dit moment vergoedt in de basisverzekering. Die vergoeding is echter voor de meeste mensen niet voldoende en daarom is het goed om een te kijken of je een aanvullende verzekering wilt afsluiten voor fysiotherapie. Hoe zit het precies? Het is sowieso goed om te beseffen dat het verschilt per zorgverzekering. Kijk dus vooral bij je huidige zorgverzekeraar hoe het zit en vergelijk dit vervolgens met andere verzekeringen. Aan het eind van het jaar kan je altijd overstappen naar een andere zorgverzekering en als je weet dat je het jaar erop veel fysio nodig zal hebben, is het goed om naar een gunstigere verzekering over te stappen.

Hoe zit het nou precies?

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed als je jonger dan 18 jaar bent. Mocht je op dat moment een blessure hebben, of je hebt het gevoel dat je niet helemaal recht loopt, dan is het dan sowieso de moeite waard om eens een fysio in te schakelen. Zodra je 18 bent geworden, moet je bij de meeste zorgverzekeringen de eerste 20 behandelingen van de fysio zelf betalen, als je last hebt van een chronische aandoening. Na de eerste 20 zal een basisverzekering genoeg zijn om de rekening naar de zorgverzekeraar te laten gaan. Als je echter een aanvullend pakket voor fysiotherapie hebt, dan kan het zo zijn dat je verzekeraar ook de eerste 20 behandelingen voor je betaalt. In dit geval is het dus goed en belangrijk om te kijken naar je polis, zodat je precies weet waar je wat voor betaalt.

Wel of geen aanvullende verzekering?

Dit hangt volledig van je eigen situatie af. De een zal misschien eens per 3 maanden naar de fysio willen en moeten, waarbij het misschien goedkoper is om dan zelf de behandeling te betalen. Zeker als het om een kleine behandeling gaat, is dit verstandiger. Het is daarom goed te kijken wat je nodig hebt en hoeveel dit kost, zodat je daarna kan overwegen om wel of niet een verzekering aanvullend te nemen. Mocht je hier meer over willen weten, dan kun je bijvoorbeeld terecht op //fysio-haarlem.com.