Onder jongeren is het de trend om elk jaar te wisselen van zorgverzekeraar. Op die manier zou je meer baat hebben en elke keer weer een korting bij een andere zorgverzekeraar mee te pakken. Ook zie je een trend dat jongeren die eigenlijk nooit last hebben van een kwaaltje, het eigen risico altijd op de hoogste kosten zetten, zodat de maandelijkse premie een stuk omlaag gaat. Want op die manier bespaar je een hoop geld. Mocht er dan wel een keer iets gebeuren, kan je dat van die bespaarde kosten betalen en ben je nog steeds goedkoper uit

 

Ouderen en zorg

Helaas gaat dit vaak voor ouderen niet op, omdat zij meer zorg nodig hebben. Mensen boven de 65 hebben vaak als reden dat ze al lang bij dezelfde zorgverzekeraar zitten en denken dat er toch geen betere of goedkopere verzekeraar te vinden is. Daarom gaan ze hier ook niet naar op zoek. Het is deels gemakzucht, maar voor sommige deels ook de angst dat ze nooit meer zo’n uitgebreide verzekering als ze nu hebben zullen krijgen. Een basisverzekering is natuurlijk verplicht en daarop mogen ze je niet weigeren, maar als je door ouderdom al veel kwaaltjes hebt, zullen verzekeraars een aanvullende verzekering minder makkelijk goedkeuren. En waar ze nu zitten zijn ze gegroeid naar hun gezondheid en kan de verzekering ze niet opeens worden afgenomen. Ze zitten dus altijd veilig gedekt.

 

Haal er meer uit

Toch is het voor ouderen een goed idee om eens te kijken wat de markt allemaal biedt. Er is namelijk vaak meer mogelijk dan ze denken. De stap op een andere zorgverzekeraar te nemen kan ergens natuurlijk ook eng zijn. Toch hoef je tegenwoordig als verzekerde eigenlijk niks meer te doen, omdat zorgverzekeraars onderling regelen dat al je gegevens worden doorgegeven en het overstappen gaat dus vanzelf. Ook zijn er genoeg locaties waar je terecht kunt om informatie te krijgen over verschillende verzekeringen en met de komst van internet is ook online van alles te vinden. Natuurlijk is dit voor ouderen niet altijd mogelijk, omdat ze bijvoorbeeld geen computer hebben. Maar er zijn vast genoeg jongeren in de buurt die graag helpen met het uitzoeken. Ondanks dat er wordt gedacht dat verzekeraars niet de juiste premies hebben, zijn er ook zorgverzekeringen speciaal voor ouderen! Deze spelen in op de zorg die nodig is voor deze doelgroep, maar waarmee je toch goedkoper uit kunt zijn. Zo kun je er dus veel meer uithalen.

 

Meer voor ouderen

Niet alleen een gepaste verzekering voor zorg is goed om af te sluiten. Als oudere is het ook belangrijk om na te denken over de toekomst. En hoe vervelend dat ook is, is ook nadenken over een uitvaart en de kosten hiervan belangrijk. Ook hiervoor kun je gelukkig bij verschillende verzekeraars terecht. Zijn helpen je graag om de beste keuze te maken voor jouw situatie.