Wanneer je aan het overwegen bent om zonnepanelen aan te schaffen dan is jezelf goed inlezen natuurlijk van groot belang. Veel mensen vinden de prijs de belangrijkste factor en gaan opzoek naar de goedkoopste zonnepanelen. Alleen blijkt in de praktijk blijkt vaak: Goedkoop is duurkoop. Zonnepanelen zijn een flinke investering die je over een langere tijd kunt uitspreiden. Maar wat als dat “goedkope” systeem er eerder dan 20 jaar mee ophoudt? Of het systeem levert 10% minder energie dan een pakket van betere kwaliteit? Dan ben je waarschijnlijk duurder uit. Hieronder vertellen we je waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen om de beste prijs te vinden.

Zonnepanelen zijn er in heel veel verschillende prijscategorieën, van erg goedkoop, ca. €200 tot heel erg duur. De prijs hangt af van veel factoren zoals; aantal Wattpiek, rendement en garantie. Naast de prijs is de kwaliteit en vermogen ook erg belangrijk.  Bij goedkope zonnepanelen is het vermogen beduidend minder dan bij duurdere zonnepanelen. In dit artikel worden een aantal tips besproken die je kunnen helpen bij de aankoop van je zonnepanelen.

  1. Kijk goed rond bij verschillende aanbieders en vraag offertes aan, bijvoorbeeld bij Zonnepanelengids.com. Hierdoor ben je beter geïnformeerd en meer thuis in de prijzen van diverse aanbieders.
  2. Kijk goed naar hoeveel Wattpiek een paneel oplevert. Er is heel veel verschil in Wattpiek bij zonnepanelen. Een gemiddeld paneel dat op daken wordt geïnstalleerd is rond de 250Wp(Wattpiek). Je kunt er vanuit gaan dat 1 Wattpiek in een jaar tijd ongeveer 0,85kWh produceert.
  3. Let goed op welke gegarandeerde productie er wordt meegegeven aan het paneel. Dit is een garantie die de producent meegeeft. Die garantie vertelt je dat een paneel na bijvoorbeeld 10 jaar nog 80% van de beloofde energie moeten opwekken.
  4. Vraag ook goed na hoeveel jaar je garantie krijgt op het paneel. Hoe langer garantie hoe beter natuurlijk.

Vergelijk verschillende panelen dus goed en kijk waarop de prijs is gebaseerd.