Gepost op

Ouderen en wisselen van zorgverzekeraar

Onder jongeren is het de trend om elk jaar te wisselen van zorgverzekeraar. Op die manier zou je meer baat hebben en elke keer weer een korting bij een andere zorgverzekeraar mee te pakken. Ook zie je een trend dat jongeren die eigenlijk nooit last hebben van een kwaaltje, het eigen risico altijd op de hoogste kosten zetten, zodat de maandelijkse premie een stuk omlaag gaat. Want op die manier bespaar je een hoop geld. Mocht er dan wel een keer iets gebeuren, kan je dat van die bespaarde kosten betalen en ben je nog steeds goedkoper uit

 

Ouderen en zorg

Helaas gaat dit vaak voor ouderen niet op, omdat zij meer zorg nodig hebben. Mensen boven de 65 hebben vaak als reden dat ze al lang bij dezelfde zorgverzekeraar zitten en denken dat er toch geen betere of goedkopere verzekeraar te vinden is. Daarom gaan ze hier ook niet naar op zoek. Het is deels gemakzucht, maar voor sommige deels ook de angst dat ze nooit meer zo’n uitgebreide verzekering als ze nu hebben zullen krijgen. Een basisverzekering is natuurlijk verplicht en daarop mogen ze je niet weigeren, maar als je door ouderdom al veel kwaaltjes hebt, zullen verzekeraars een aanvullende verzekering minder makkelijk goedkeuren. En waar ze nu zitten zijn ze gegroeid naar hun gezondheid en kan de verzekering ze niet opeens worden afgenomen. Ze zitten dus altijd veilig gedekt.

 

Haal er meer uit

Toch is het voor ouderen een goed idee om eens te kijken wat de markt allemaal biedt. Er is namelijk vaak meer mogelijk dan ze denken. De stap op een andere zorgverzekeraar te nemen kan ergens natuurlijk ook eng zijn. Toch hoef je tegenwoordig als verzekerde eigenlijk niks meer te doen, omdat zorgverzekeraars onderling regelen dat al je gegevens worden doorgegeven en het overstappen gaat dus vanzelf. Ook zijn er genoeg locaties waar je terecht kunt om informatie te krijgen over verschillende verzekeringen en met de komst van internet is ook online van alles te vinden. Natuurlijk is dit voor ouderen niet altijd mogelijk, omdat ze bijvoorbeeld geen computer hebben. Maar er zijn vast genoeg jongeren in de buurt die graag helpen met het uitzoeken. Ondanks dat er wordt gedacht dat verzekeraars niet de juiste premies hebben, zijn er ook zorgverzekeringen speciaal voor ouderen! Deze spelen in op de zorg die nodig is voor deze doelgroep, maar waarmee je toch goedkoper uit kunt zijn. Zo kun je er dus veel meer uithalen.

 

Meer voor ouderen

Niet alleen een gepaste verzekering voor zorg is goed om af te sluiten. Als oudere is het ook belangrijk om na te denken over de toekomst. En hoe vervelend dat ook is, is ook nadenken over een uitvaart en de kosten hiervan belangrijk. Ook hiervoor kun je gelukkig bij verschillende verzekeraars terecht. Zijn helpen je graag om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

 

Gepost op

Premies van zorgverzekeringen

Prijsstijging zorgpremie niet bij alle verzekeraars even sterk
De zorgpremies voor 2017 zijn compleet. De premiestijgingen zijn met gemiddeld €8,43 aanzienlijk hoger dan de €3,50 die minister Schippers van Volksgezondheid eerder voorspelde, maar er zijn ook grote verschillen te vinden tussen de verschillende verzekeraars. Zo stijgt de premie van VGZ met slechts 4,6%, maar stijgen de premies van Menzis met maar liefst 12%. De verschillen in zorgpremie voor 2017 zijn door deze grote verschillen in premiestijging groter dan ooit.

Premies vergelijken
Doordat de premieverschillen oplopen wordt het steeds lonender om jaarlijks over te stappen van zorgverzekeraar. Let er op dat u hier tot 1 januari 2017 de tijd voor heeft. Het vergelijken van de zorgpremies kan echter lastig zijn. Zo hanteert elke verzekeraar zijn eigen voorwaarden met betrekking tot onder andere de vrije zorgkeuze. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker wordt het vergelijken van de premies een stuk gemakkelijker. U ziet dan in een oogopslag hoeveel een bepaalde zorgverzekering in uw situatie gaat kosten en welke verzekeraars een zorgverzekering aanbieden die voldoet aan uw wensen en eisen.

Vrije zorgkeuze
Een belangrijk onderdeel van de zorgverzekering is de vrije zorgkeuze. De goedkoopste zorgverzekeringen bieden vrijwel altijd geen vrije zorgkeuze. Dit houdt in dat de verzekeraar bepaald bij welke instellingen u zich kunt laten behandelen. De verzekeraar heeft hiertoe contracten afgesloten met bepaalde partijen. Het hebben van een vrije zorgkeuze is voor veel mensen wel belangrijk. Is dit in uw geval ook van belang? Let er dan goed op dat de zorgverzekering waarvoor u kiest ook vrije zorgkeuze biedt.

(Aanvullende) dekkingen
Een ander belangrijk onderdeel van de zorgverzekering is een eventuele aanvullende verzekering. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een tandarts- of brillenverzekering. Let er op dat ook bij het afsluiten van een aanvullende verzekering de kosten per verzekeraar verschillen. Alvorens een zorgverzekering af te sluiten is het slim om te bedenken of u niet liever een vrije zorgkeuze wilt en/of welke aanvullende verzekeringen u wenst af te sluiten. Door eerst voor uzelf duidelijk te krijgen waarnaar u op zoek bent, voorkomt u nadelige gevolgen bij de overstap naar een nieuwe zorgverzekeraar.

Gepost op

DSW verlaagt premie zorgverzekering 2014

DSW verlaagd haar zorgverzekeringen met 7.50 euro per maand in 2014. De aanvullende verzekeringen blijven hetzelfde als in 2013. DSW zorgverzekering is wederom weer de eerste met de nieuwe premie voor het nieuwe jaar.

De consumentenbond is momenteel een strijd aangegaan om elke zorgverzekeraar haar zorgverzekering in 2014 te verlagen. De consumentenbond heeft hiervoor een petitie online gezet. Het ministerie van Gezondheid verwacht dat de premie van zorgverzekering in 2014 met gemiddeld 24 euro omlaag gaat per maand.

Schrijf u in voor onze zorg alert en blijf op de hoogte van alle zorgverzekering wijzigingen in 2014.

Gepost op

De inkomensafhankelijke zorgpremies van de baan

De inkomensafhankelijke zorgpremies zijn van de baan, dit wordt bevestigd door verschillende bronnen. In 2015 was de wens van PvdA om zorgpremies inkomensafhankelijk te maken echter zijn de coalitiepartijen VVD en PvdA het eens geworden om dit niet door te voeren.

De voornaamste reden om van de plannen af te zien is omdat het onuitvoerbaar zou zijn. Hierdoor blijft het eigen risico 350 euro in 2015. Wel wordt er rekening gehouden met een mogelijke verhoging van de zorgpremies zodra de inflatie bekend is.

Wilt u weten wat voor u de goedkoopste zorgverzekering is? Maak dan direct gebruik van onze zorgverzekering vergelijker en stap direct over naar de goedkoopste zorgverzekering.

Gepost op

Wijziging 1 : Gehoortoestel

In 2013 zal het gehoortoestel niet meer volledig onder het basis pakket vallen, er zal dan een eigen bijdrage van 25% betaald moeten gaan worden. Op dit moment wordt er een gehoortoestel vergoed als er minimaal een afwijking is van 35dB bij het beste oor. Het advies wat wij u kunnen geven is, om nog voor het einde van het jaar gebruik te maken van deze vergoeding